Vanaf vrijdag 27 augustus 2021 is de audiotour 'Wie is Thomas' beschikbaar! Zet je koptelefoon op en trek je schoenen aan, want het is tijd om wandelend meer te weten te komen over Thomas a Kempis. 

Wie is Thomas is een avontuurlijke audioroute waarbij bezoekers lopend en luisterend in het verhaal van de grootste influencer uit Zwolle duiken. Een influencer waarvan iedereen de naam kent, maar bijna niemand weet hoe invloedrijk hij precies is (geweest).

Laat je meenemen in het verhaal van Thomas a Kempis tijdens deze wandeling van 40 minuten (2,2 kilometer) door de binnenstad van Zwolle. Ontdek meer over zijn leven in het klooster en de wijsheden die hij over het leven schreef die tot op de dag van vandaag nog gelezen, doordacht en herdrukt worden.

Over de audiotour
Wie is Thomas? Thomas a Kempis is de schrijver en samensteller van het boek ”De navolging van Christus”. Dit is na de bijbel het meest gelezen en gedrukte boek ter wereld. Hij is de grootste influencer die Zwolle ooit gekend heeft. Thomas heeft in de late Middeleeuwen in de bloeitijd van Zwolle als Hanzestad geleefd. Dit was het de tijd van de Moderne Devotie, een spirituele beweging binnen de middeleeuwse Rooms-Katholieke Kerk die opkwam aan het eind van de 14e eeuw.

In 2021 ere we Thomas a Kempis, omdat het 550 jaar geleden is dat hij is gestorven. ANNO vertelt zijn persoonlijke verhaal en nodigt jou uit om mee op ontdekkingstocht te gaan om antwoord te krijgen op die ene vraag: wie is Thomas? Wandel nu door de Zwolse binnenstad en ontdek al luisterend zijn verhaal via de audiotour van ANNO. 

Ga jij op zoek naar Thomas?
Deze route ter waarde van € 4,99 wordt aangeboden door ANNO, Museum in de maak en is t/m eind november gratis te lopen via deze link!

Ga zelf op zoek naar Thomas
en ontdek zijn verhaal!

 

Over Thomas

Thomas a Kempis schreef het boek ‘De navolging van Christus’. Dit boek staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. Het gaat dan ook al eeuwen de wereld over en daardoor kunnen we Thomas een oprechte influencer noemen!