WIE IS
THOMAS

Thomas a Kempis

In Zwolle komt de naam Thomas a Kempis veel voor, maar wie was hij eigenlijk? ANNO, Museum in de Maak, gaat op zoek naar zijn verhaal en nodigt jou uit om te mee te gaan op ontdekkingstocht langs de verschillende plekken in en om de stad om erachter te komen wie Thomas nu precies was.

Wie is Thomas?
In Zwolle komt de naam Thomas a Kempis veel voor, maar wie was deze man eigenlijk en mogen we hem met de recht de grootste influencer uit onze stad noemen? ANNO, museum in de maak, gaat op zoek naar zijn verhaal en nodigt Zwollenaren uit om te mee te gaan op ontdekkingstocht om erachter te komen wie Thomas nu precies was.

Influencer
Zwollenaren worden de aankomende weken uitgenodigd om op onderzoek uit te gaan naar een van de grootste influencer die in hun stad heeft geleefd: Thomas a Kempis. Het meest bekende boekwerk dat aan Thomas wordt toegeschreven is ‘De navolging van Christus’. Dit boek staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. Zijn wijze citaten gaan dan ook al eeuwen de wereld over en daarmee durft ANNO te stellen dat we Thomas een oprechte influencer kunnen noemen van toen en nu!

Muurschildering
Op 25 juli was het 550 jaar geleden dat Thomas a Kempis is overleden. Trotse Muren en ANNO onthulden op deze dag een muurschildering van Thomas in de Goudsteeg in Zwolle. Dit kunstwerk is gemaakt door Donovan Spaanstra, die eerder een portret van Thomas maakte onder de IJsselbrug. Tijdens deze onthulling werd ook het ANNO-project ‘Wie is Thomas?’ gelanceerd.

Muurschildering Thomas a Kempis Kunstenaar Donovan Spaanstra voor zijn werk in de Goudsteeg, Zwolle. Fotograaf: Vera van der Sluis.

Wie is Thomas?
Zwollenaren kunnen hun zoektocht naar Thomas starten op deze website. Op wieisthomas.nl vinden zij de plekken in en om de stad waar ze veel meer te weten komen over het leven van Thomas, zoals bij het Bergklooster, de plek waar het klooster heeft gestaan waar Thomas heeft gewerkt en geleefd. Ook vinden bezoekers hier een vlogserie en een audiotour van ANNO waarin de vraag centraal staat: wie is Thomas?

Ga zelf op zoek naar Thomas
en ontdek zijn verhaal!

 

Over Thomas

Thomas a Kempis schreef het boek ‘De navolging van Christus’. Dit boek staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld. Het gaat dan ook al eeuwen de wereld over en daardoor kunnen we Thomas een oprechte influencer noemen!